Как да обзаведем ресторант

Posted on 12.01.2023

Как да обзаведем ресторант

Атмосферата е един от ключовите фактори, които предопределят статута на всеки ресторант. През последните години клиентите стават все по-взискателни. 

Те не просто отиват на ресторант, за да опитат вкусна храна и за да се срещнат с приятели, а търсят изживявания. Освен отлично меню и гурме кухня, ключът към успеха на всеки ресторант е в доброто обслужване и уютната атмосфера.

Несъмнено цялостните интериорни решения, които сте избрали за своя ресторант, влияят върху решението на клиентите дали да Ви посетят отново или не. За това не пренебрегвайте този фактор.

Обзавеждането е ключова съставка в рецептата за успех на всеки ресторант. Без значение дали откривате нов ресторант или правите ребрандиране, мебелите играят важна роля в изграждането на атмосферата и цялостния характер на пространството.

Интериорът на ресторанта е важен за възприемането на заведението от страна на клиентите. Дизайнът и обзавеждането са сигнал за качество. Поглеждайки през прозореца на даден ресторант, вие можете да добиете ясна представа какво да очаквате по отношение на кухнята, стандарта на обслужване и цените. Всичко това е важно за привличането на вашите целеви клиенти. Няма втори шанс да направите първо впечатление!

Какво трябва да имате в предвид при закупуване на мебели за ресторант?

  • Преди всичко, те трябва да са удобни за клиентите - издръжливи, функционални, да отговарят на атмосферата и да бъдат визуално привлекателни.

  • Трябва да имате ясна визия за темата на вашия ресторант, за да съчетаете правилните мебелите. От това зависи и каква аудитория бихте могли да привлечете.

  • Когато избирате мебели, оставете настрани личния си вкус и се съсредоточете върху дизайна на желаната атмосфера.

  • Уверете се, че мебелите са проектирани добре и са издръжливи. Освен внимателното подбиране на мебели, които са направени от качествени материали, те трябва да се поддържат и почистват професионално, за да запазят по-дълго своето добро състояние.

Насоки за обзавеждане на ресторант:

1. Разделяне на пространствата. „Уау“ ефект от пръв поглед

Разпределението на пространството в ресторанта има ефект върху това как се чувства клиентът. Без плътни стени, за да се избегне затварянето на пространството, можете да използвате полустени или плъзгащи панели между сепаретата, за да засилите усещането за интимност.

2. Комбинирайте и съчетавайте: комбинирани стенни и подови покрития за шикозни ресторанти

Създайте впечатляваща атмосфера във вашия ресторант, като комбинирате материали с различни покрития, цветове и стилове. Можете да смесвате и съчетавате материали, за да подчертаете конкретен ъгъл или да акцентирате върху определено пространство.

3. Барът, основен фокус в декорацията на ресторанта

Добра идея е да подчертаете бара с подходяща декорация - цветови акценти, подходящ дизайн на мебелите в него или LED осветление.

4. Цветовете - изберете своя стил и палитра

Арт деко, тропически, съвременен... когато декорирате ресторант, е важно да изберете стил от самото начало и ясно да определите своята цветова палитра. Цветовете оказват влияние върху състоянието на ума и предизвикват различни емоции. Червеното предизвиква апетита, а жълтото или оранжевото създават по-приветлива или по-оптимистична атмосфера. Зеленото е свежо и спокойно. И все пак - използвайте ярки цветове умерено. Светлите или неутралните цветове разширяват пространството и намаляват претоварването на декора. Земните цветове засилват усещането за топлина и гостоприемство.

5. Кухните заемат централно място. Нека са на показ!

В миналото кухните бяха на заден план в ресторантите, сега те заемат централно място в декорацията на заведенията. Много ресторанти имат кухня, интегрирана в самия ресторант пред погледа на клиентите.

6. Как да украсите малък ресторант: малкото е красиво

Малкият ресторант не трябва да бъде по-малко изискан, ако знаете как да го украсите, за да се възползвате по най-добрия начин от пространството. В това отношение разпределението е ключово, тъй като имаме нужда от свързани и отворени пространства, които визуално разширяват заведението. Светлите цветове също ще помогнат на пространството да изглежда по-широко и по-просторно.

 

Освен обзавеждането на Вашия ресторант, технологиите могат да помогнат много за доброто преживяване на Вашите клиенти. Препоръчваме Ви да разгледате нашите технологични решения и удобства за ресторанти: https://tabl.bg/. Чрез тях може да направите Вашите клиенти още по-доволни, с което да спечели Вашия бизнес.

-


Ако статията Ви е била полезна ще се радваме да я споделите. Можете да разгледате друго полезно съдържание в нашия блог: https://tabl.bg/bg/blog