3 technologies that every restaurant should have in 2022 — TabL

Posted on 23.12.2021

3 technologies that every restaurant should have in 2022 — TabL

3 технологии, които всеки ресторант трябва да има през 2022 година

В близкото минало ресторантите се въздържаха от инвестиции в областта на дигиталните иновации и новите технологии от страх, че клиентите все още не са готови за тях. Времената и състоянието на индустрията обаче, наложиха много промени в тази област. Днес ресторантите трябва да станат все по-добри във внедряването на новите технологии, за да оцелеят. 

Дигитализацията трансформира традиционните аспекти на ресторантьорската индустрия през 2021 г. Тази топ тенденция ще се развива с все по-бързи темпове и през 2022 година, за да отговори на очакванията на клиентите за удобни, безопасни и безконтактни преживявания.

Ресторантьорската индустрия е изправена пред много предизвикателства, причинени от глобалната пандемия. Единственият правилен ход е да сме в крак с времето и да използваме новите технологии, защото в бъдеще ресторантите ще станат все по-дигитални.  

 

Какви предимства ни дава използването на дигитално меню?

В дигиталното меню на своя ресторант можете да включите всичко - от снимки и текст до графики и мултимедийни изображения. През последните две-три години дигиталните менюта станаха изключително популярни в ресторантите, защото са лесни използване и имат динамичен характер. Предлагат ненадминати ползи както за ресторантьорите, така и за клиентите.

  • Попълването или редактирането на дигитално меню стана бързо и лесно. Можете всеки ден да правите промени - да включвате намаления, да променяте асортимента. Актуализирането на информацията на всички устройства става само с няколко щраквания на мишката.

  • Създавате идеално първо впечатление и привличате вниманието на клиентите.

  • Тъй като цифровото меню поддържа HD снимки, става лесно за клиента да реши бързо и с увереност каква иска да поръча. Визуалната информация води до увеличаване на продажбите.

  • По-добра възвръщаемост на инвестициите. Дигиталното меню е добра инвестиция за всеки ресторант, тъй като е много лесно да се актуализира. Всяка промяна в менюто може да бъде направена в рамките на минути, което не изисква никакви допълнителни разходи.

 

Система за онлайн поръчки

Предлагате ли храна за вкъщи? Имаме добри новини. Търсенето на технологии за онлайн поръчки за ресторанти непрекъснато нараства и води със себе си много нови клиенти. 

Някои от предимствата са:

  • По-високи приходи: С онлайн поръчките клиентите могат спокойно да разглеждат, а не припряно да правят поръчката си лично или по телефона. Тъй като няма никакъв натиск, клиентите са склонни да поръчат допълнителни артикули, което води до по-високи продажби.

  • По-точни поръчки: Поръчването по телефона е отживелица. Често при поръчките, направени по телефона се допускат доста неволни грешки, а това води до загуба на приходи за вашия бар или ресторант. И не само, това води до лошо потребителско изживяване. Онлайн поръчките елиминират тези рискове. 

  • Проследяване на данни: Ако поръчките се правят през вашия уебсайт, можете да проследявате информацията. Можете да научите кои са вашите редовни онлайн клиенти, колко често поръчват и кои артикули обикновено купуват.

 

Софтуер за онлайн резервации

Вашият ресторант приема ли онлайн резервации? Ако е така, системата за резервации може да рационализира процеса и да улесни вас и вашия персонал да проследявате и управлявате резервациите.

В ерата на технологиите ресторантите са онлайн в търсене на нови клиенти. Независимо дали се касае за резервации в уебсайт или резервации чрез социалните медии, системата ще ви е от полза да ги консолидирате в една платформа. Така спестявате време, за да се съсредоточите върху привличането на приходи за вашия бизнес.

  • Резервациите се правят с няколко щраквания на мишката - това улеснява клиентите и им спестява време. 

  • Системите за резервации ви предлагат лукса да съхранявате цялата информация за гостите си на едно удобно място. Можете да проследявате историята на резервациите, бележки, алергии и важни дати, свързани с клиентите ви. 

  • Потвърждение чрез SMS и имейл: Дръжте клиентите си в течение. Системите за резервации имат възможността автоматично да изпращат имейли и SMS от ваше име. Това ви гарантира, че при всяка направена резервация, клиентът получава цялата информация, от която се нуждае преди посещението си.

-


Ако статията Ви е била полезна ще се радваме да я споделите. Можете да разгледате друго полезно съдържание на: https://tabl.bg/bg/blog