3 технологии в помощ на ресторантите

Публикувано на 24.12.2020

3 технологии в помощ на ресторантите

Предизвикателната 2020 година мина. След себе си тя създаде множество препятствия и трудности за родния ресторантьорски бранш. Много заведения не успяха да се задържат на пазара и прекратиха своята дейност. Други претърпяха големи загуби. За трети обаче 2020 беше година за нови възможности и нови кръгозори. 

През 2020 радостната новина е, че можем да разчитаме на технологичното развитие. Тази статия ще Ви помогне да научите как с помощта на технологиите можете да подобрите бизнес възможностите си и как да помогнете на целия бранш да изплува на повърхността по-силен от всякога. Всички инструменти в статията са чудесен начин да надградите дейността си.

Всички знаем, че по време на криза възникват много предизвикателства. Използвайте момента да превърнете трудностите във възможности. Ние сме насреща и ще Ви помогаме.

 

1. Дигитално меню

Менюто за всяко заведение е основният инструмент за привличане и задържане на клиенти. То е средството за монетизация на бизнеса. Под "меню" не визираме само неговото съдържание, но и начинът, по който е представено. В XXI дигиталното меню става все по-масово и популярно. Засега тази тенденция е в разгара си предимно на Запад. Благодарение на интернет, уеб и технологичния напредък, вече не е нужно тенденциите да пътуват с години до България. Можете да "яхнете вълната" още сега - инструментите за създаване, развитие и поддръжка на дигитално меню са вече тук в България и чакат Вас. 

Но защо едно меню да е дигитално? 

 Ползи от дигитално меню:

 • Достъпно е за Вашите клиенти онлайн по всяко време на денонощието;

 • По-безопасно и хигиенично е от хартиените физически менюта;

 • Улеснявате клиентите и им помагате по-лесно, бързо и информирано да вземат решение за поръчка;

 • Достига до по-широк кръг от клиенти - не сте ограничени от локация и работно време;

 • Много по-интерактивно поднася информацията за Вашето потрфолио;

 • По-атрактивно представя вашите предложения - визуализацията на ястия, напитки, десерти увеличава шансовете за поръчка;

 • Има удобен и красив дизайн на всички устройства - телефони, лаптопи, таблети, настолни компютри;

 • Може да бъде мултиезично за чуждестранни клиенти;

 • Намалява шанса за сбъркана поръчка и човешка грешка от страна на Вашите служители;

 • Прави извикването на сервитьор и сметка по-лесно;

 • За разлика от хартиеното меню, с дигиталното имате достъп до детайлна информация и статистики за поведението на Вашите клиенти;

 • Притежава вградена търсачка за лесно и бързо търсене и намиране на любимо ястие/напитка/десерт;

 • Спестявате ресурси от разпечатване на физическо меню; 

Освен изброените предимства, дигиталното меню разполага с много допълнителни екстри, които Ви помагат да взимате по-добри бизнес решения. Например, дигиталното меню разполага с опция за създаване на промоции, предоставя възможност за премахване или замяна на продукти от клиент при поръчка на конкретно ястие, можете да редактирате менюто си по всяко време в реално време.

Когато отворите вратите на своето заведение, използвайки дигитално меню, ще елиминирате грешките на своите служители, ще им помогнете по-лесно да управляват своите маси и поръчки. Като бонус: Позволява бърз преглед на общата сума на поръчката и лесно извикване на сервитьор. Всъщност вече не е необходимо Вашите клиенти, които са големи компании, да вадят телефоните и калкулаторите, за да пресметнат общата сума на отделните ястия - всичко е предварително изчислено, разграфено и нагледно описано. 

Когато всичко при обслужването минава гладко, леко и без никакви забавяния, грешки или усложнения, Вашите клиенти са доволни, щастливи. В резултат на това, те са по-склонни да Ви посетят отново и да Ви препоръчат на приятели.

✅ Чрез използването на иновативно дигитално меню, ресторантите могат да постигнат много. Дигиталното меню е възможност не само да покажат предложенията си онлайн, но и да спечелят клиенти от интернет, без да ангажират персонала и с отговорността да приемат и записват всяка поръчка.

*Тази технологична иновация е изключително ефективна с точка номер 2 от текущата статия.

 

2. Онлайн система за приемане на поръчки

TabL Digital menu admin orders TabL Digital menu admin on apple watch

В TabL.BG можете да се възползвате от комбинация между дигитално миню и система за онлайн поръчки. Тя е много лесна и удобна за използване, както за Вас, така и за Вашите клиенти. Представете си, че Ваш клиент разглежда дигиталното Ви меню, той е много впечатлен от кухнята Ви и начина, по който представяте менюто си. Съответно иска да си поръча. Можете да му помогнете с доставка до дома или взимане от място. 

Тази опция се нарича система за онлайн поръчки и е хит сред ресторантьорите - особено когато условията са предизвикателни (както по време на COVID19 пандемия):

 Ползи от система за поръчки:

 • Позволява приемането на онлайн поръчки, без да създавате онлайн магазин;

 • Макар и заведението Ви да е затворено за посещение, кухнята Ви все още може да работи, като предоставяте онлайн поръчки, доставки и възможност за взимане от място. 

 • Позволява приемането на повече и по-бързи поръчки;

 • Елиминира неточности и грешки при извършване на поръчки;

 • Облекчава Вашите служители и задържа тяхното работно място;

 • При посещения на място, позволява обслужването на повече маси едновременно;

 • Конкурентно предимство пред заведенията, които не предоставят онлайн поръчки и доставки;

 • Дава възможност за дигитална реклама и привличане на повече заинтересовани клиенти;

 • Допълнителен канал за продажби.

✅ Онлайн системата за приемане на поръчки е огромна възможност за всяко заведение. Платформата подобрява обслужването на място в обекта, дава възможност на клиентите Ви да хапват вкусно дори когато не Ви посещават (чрез онлайн поръчка и доставка) и позволява на бизнеса да се възползва от онлайн възможностите за бизнес развитие.

* Във времена на несигурност заради пандемия и извънредно положение, бизнесът страда от липса на стабилност. Единственият начин за осигуряване на устойчивост е чрез иновации и дигитални решения. Пробвайте дигиталните технологии за Вашия бизнес, експериментирайте и се уверете в ползите им. Ние сме насреща за съдействие!

 

3. Система за резервации

Тази технология е чудесна за управление и организация на масите във Вашето заведение, когато обстановката позволи да отворите врати за клиенти. Дигиталната система за резервации служи на заведението, като позволява максимално добре да организира, подрежда, отменя и реорганизира резервациите в обекта. Всичко това само с 1 клик разстояние, позволяващо лесно и удобно управление на обекта.

Как работи?

 1. Направената резервация от клиента пристига автоматично в системата за сервитьори.
 2. Системата разполага с информативен графичен интерфейс, предназначен за по-лесна употреба.
 3. Ако 15 минути след началото на резервацията, клиента не е пристигнал – тя става неактивна.
 4. Вашият екип лесно може да прегледа, филтрира и сортира направените до момента резерваци.

 Ползи от система за резервации:

 • Гъвкав прием на клиенти посредством автоматизация;

 • Сами разпределяте натоварването във Вашето заведение;

 • Можете да ограничавате броя резервации за даден час и дори минути;

 • Лесна организация и преглед на резервации;

 • Позволява лесно управление на капацитета на заведението;

 • Групирате желаните от Вас маси, като системата автоматично преценява кога е най-удобния момент за резервирането им;

 • Детайлна статистика и информация за резервации.
   

✅ Технологичните решения могат лесно да разрешат много от предизвикателствата, с които се сблъсква бизнеса ежедневно. Промените в ограниченията, отменените резервации и променените запитвания могат да бъдат избегнати или поне посрещнати по най-добрия, бърз и ефективен начин. Иновациите  могат да позволят на всеки обект да бъде гъвкав в резервациите си по лесен и удобен начин.

* Постоянните промени в капацитета на заведенията, приема на клиенти и променени резервации може да създаде напрежение за всеки обект. Иновациите са устойчиво решение на всеки един от тези проблеми.

---

Във времена на криза, бизнесът среща редица предизвикателства. За преодоляването им са нужни иновативни решения. В настоящата статия Ви представихме 3 ефективни решения, които са подходящи за всеки обект:


Искате да внедрите технологии във Вашия бизнес? Свържете се с нас и ще Ви разкажем как можете да се възползва от тях. Сега и с 10 дни безплатен тестов период! 


Ако статията Ви е била полезна ще се радваме да я споделите. Можете да разгледате друго полезни статии на: https://tabl.bg/bg/blog